Bosakker Brood

Ambachtelijk brood uit de microbakkerij.

Bosakker Brood, uit Deventer, door bakker Ingrid.  Lekkere, geurige, ambachtelijke broden van molensteen gemalen meel. Brood gebakken in de vloeroven met een knapperig korst en een stevig doch luchtig kruim. Veelal gemaakt met voordegen en desems waardoor het de smaak van het meel goed naar voren komt. Eigen Bosakker-desem die het brood niet zuur maakt maar juist een heerlijke smaak geeft aan het brood. Door het gebruik van eigen desem, voordeeg en minder gist is dit brood  makkelijk verteerbaar voor de darmen.

Je kan dit brood bestellen in de Bosakker winkel.

Brood gemaakt van meel, geproduceerd op natuurlijke wijze en op de molensteen gemalen van de Zuidmolen in Groesbeek. De ingrediënten als walnoten, cranberries, zonnebloem pitten worden ingekocht via streekwinkel De Gouden Pompoen.

Bakker Ingrid

Brood met passie gebakken door Bakker Ingrid. Ik heb het brood bakken zelf aangeleerd. Eerst voor gasten van B&B de Bosakker; het ontbijt van de B&B is zeer gewaardeerd. Vervolgens heb ik bij een bakker in de buurt de kneepjes van het vak geleerd en mijn eigen recepten ontwikkelt. Sinds april 2020 heb ik mijn eigen microbakkerij waar ik op vrijdag  brood bak. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week bij een hogeschool als beleidsmedewerker internationalisering. De combinatie van beide is prima; de een is werk met de hersens en de ander met de handen.