Brood van de Bosakker

Bosakker Brood, door bakker Ingrid, bakt lekkere, geurige, ambachtelijke broden die je doen denken aan vakantie; waarvan je nog een extra stukje neemt. Brood gebakken in de vloeroven met een knapperig korst en een zacht en luchtig kruim. Veelal gemaakt met voordegen en desems waardoor het de smaak van het meel goed naar voren komt. Ik gebruik een eigen desem die het brood niet zuur maakt maar juist een heerlijke smaakcombinatie geeft aan het brood. Door het gebruik van eigen desem, voordeeg en minder gist is dit brood goed verteerbaar en makkelijk verteerbaar voor de darmen.

Je kan dit brood bestellen in de Bosakker winkel.

Brood gemaakt van biologisch meel op de molensteen gemalen. Het meeste meel komt van de Commandeurs Molen in Limburg. Ook ingrediënten als walnoten, cranberries, zonnebloem pitten worden biologisch ingekocht via de Gouden Pompoen, een biologische en streekproducten leverancier.

Brood met passie gebakken door mij, Bakker Ingrid. Ik heb het brood bakken zelf aangeleerd. Eerst voor gasten van B&B de Bosakker; het ontbijt van de B&B is zeer gewaardeerd. Vervolgens heb ik bij een bakker in de buurt de kneepjes van het vak geleerd en mijn eigen recepten ontwikkelt. Sinds april 2020 heb ik mijn eigen bakkerijtje waar ik op vrijdag en zaterdag brood. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week bij een hogeschool als adviseur internationalisering. De combinatie van beide is prima; de een is werk met de hersens en de ander met de handen.

Je kan Bosakker brood bestellen en afhalen bij de bakkerij rond 11.30 uur. De bakkerij is gevestigd in het pand van Tuinmani, Revalstraat 7 in Deventer (Colmschate). Je kan er ook voor kiezen het brood af te halen bij het Gorssels Kaashuys, Hoofdstraat 42, Gorssel, na 12.00 uur. Bestel je brood 1 dag van te voren; ik werk veelal met voordegen en desems die deze tijd nodig hebben om actief te worden.

Als er tijd is bak ik op zaterdag een extra special. Een special broodje, extra lekker, voor het weekend. Een paar voorbeelden: spek-kaas, chocolade-abrikoos, krentenbrood, hazelnoot-rozijnen, olijven fougasse, etc.