Bosakker Brood

Drie afhaallocaties; TuinMani en Roemar Koffie en Thee in Deventer en Gorssels Kaashuys in … Gorssel.

Bosakker Brood, uit Deventer, door bakker Ingrid.  Lekkere, geurige, ambachtelijke broden van molensteen gemalen, meel zonder toevoegingen. Brood gebakken in de vloeroven met een knapperig korst en een stevig doch luchtig kruim. Veelal gemaakt met voordegen en desems waardoor het de smaak van het meel goed naar voren komt. Eigen Bosakker-desem die het brood niet zuur maakt maar juist een heerlijke smaak geeft aan het brood. Door het gebruik van eigen desem, voordeeg en minder gist is dit brood  makkelijk verteerbaar voor de darmen.

Je kan dit brood bestellen in de Bosakker winkel.

Brood gemaakt van meel op de molensteen gemalen van de Zuidmolen in Groesbeek. De ingrediënten als walnoten, cranberries, zonnebloem pitten worden ingekocht via streekwinkel De Gouden Pompoen.

Bakker Ingrid

Brood met passie gebakken door Bakker Ingrid. Ik heb het brood bakken zelf aangeleerd. Eerst voor gasten van B&B de Bosakker; het ontbijt van de B&B is zeer gewaardeerd. Vervolgens heb ik bij een bakker in de buurt de kneepjes van het vak geleerd en mijn eigen recepten ontwikkelt. Sinds april 2020 heb ik mijn eigen microbakkerij waar ik op vrijdag  brood bak. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week bij een hogeschool als beleidsmedewerker internationalisering. De combinatie van beide is prima; de een is werk met de hersens en de ander met de handen.

Bestellen en afhalen op 3 plekken.

Je kan Bosakker brood bestellen en afhalen bij de bakkerij  vanaf  11.30 uur. De bakkerij is gevestigd in het pand van Tuinmani, Revalstraat 7 in Deventer (Colmschate). Je kan er ook voor kiezen het brood af te halen bij het Gorssels Kaashuys, Hoofdstraat 42, Gorssel, na 12.00 uur. Of bij Roemar Koffie en Thee, in de Walstraat in Deventer centrum. Bestel je brood 1 dag van te voren; ik werk veelal met voordegen en desems die deze tijd nodig hebben om actief te worden.

Als er tijd is, bak ik een extra special. Een special broodje, extra lekker, voor het weekend. Een paar voorbeelden:  spek-kaas, chocolade-abrikoos, krentenbrood, hazelnoot-rozijnen, olijven fougasse, etc. Kijk in de Bosakker winkel welke special deze week wordt gebakken!