Activiteiten B&B de Bosakker

De Bosakker is een bed and breakfast in een  woonboerderij aan de rand van Epse en op steenworp afstand van Deventer. Op de plek van de voormalige boerderij scharrelen nu alleen nog een haan, zijn kippen en twee katten rond het huis. Iets verderop grazen de koeien in het weiland van de buren. Vanuit deze B&B zijn verschillende uitstapjes en activiteiten mogelijk.

Wandelen & Fietsen

De IJssel stroomt op 500 meter; heerlijk om ‘s avonds even naar toe te lopen. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn er volop; mooie routes langs deze prachtige rivier (bv het Hanzestedenpad, dagwandeling Gorssel, www.wandelnet.nl). Knooppunt 27 ligt op 5 fietsminuten van de B&B (www.nederlandfietsland.nl).  Het dorpje Epse is 5 minuten met de fiets. Hou je meer van het bos: de bossen van Joppe en de Gorsselse heide kan je binnen 15 min bereiken.

Aan de andere kant van de IJssel ligt Bussloo, een recreatie plas waar in de zomer lekker gezwommen kan worden. Of lekker naar de sauna Thermen Bussloo, gelegen aan een rustiger gedeelte van de plas (www.thermenbussloo.nl).

Hanzestad Deventer

In 15 minuten fietsen( 3.5 km.) , 5-10 minuten met de auto ben je in het gezellige, historische centrum van Deventer met leuke winkeltjes, restaurantjes en cafes. Naast Deventer op Stelten, het Dickensfestijn en de grootste Boekenmarkt van Europa is er een scala aan activiteiten in het centrum van Deventer (www.vvvdeventer.nl). Naast de Waag, met zijn Historisch Museum, zijn er veel historische gebouwen te bezichtigen.

Hanzestad Zutphen

De hanzestad Zutphen  ligt op 15 – 20 autominuten van Epse. Zutphen is een van de zeven Hanzesteden en heeft zijn eigen authentieke sfeer. Lekker shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale pandjes en bv een hapje eten op een van de gezellige pleinen. (www.zutphen.nl en www.inzutphen.nl)

Markten in de Omgeving

In de omgeving zijn de volgende Markten;