Bij de Bosakker hebben we een permacultuur tuin met groenten, fruit en kruiden. We streven naar een gezonde bodem, biodiversiteit en evenwicht in de tuin. Onze groenten en fruit worden niet bespoten. Daarvan maken we verschillende Bosakker producten die we met name serveren aan onze Bed and Breakfast gasten. De kruiden die in de kruiden spiraal staan worden veelal gebruikt in de kruidenthee. De rozemarijn is intussen een finke bos en wordt geregeld gebruikt in de Bosakker foccacia of de breekbroodjes.
Honing
Bijvoorbeeld de Bosakker honing. De bijen op de Bosakker zijn verdeeld over twee kasten. Als de bijen genoeg honing hebben dan oogsten we. Onze B&B gasten kunnen dan meegenieten van de Bosakker honing. Het verschilt natuurlijk per seizoen maar over het algemeen is de honing bloemig van smaak en lekker zoet.
Fruit
Van het fruit van de diverse bomen en struiken die we hebben gepland maken we heerlijke jams en chutneys. Maar ook hebben we bijvoorbeeld zevenblad in de tuin waar we heerlijke pesto van maken. Ingrid bakt af en toe zevenblad pesto brood. De courgettes gebruiken we in ons zoet-zuur. De pompoenen en appels worden ook gebruikt om cake mee te bakken.
Geartsje is veel te vinden in de tuin en heeft intussen aardig wat ervaring met het natuurlijk telen van groenten en fruit. Het gedachtengoed van de permacultuur is daarbij de basis. Daarnaast gebruikt ze teelt methodes van Frank Anrijs. Mocht je vragen hebben dan kan je Geartsje mailen via info@debosakker.nl.