Bosakker permacultuur

Bij de Bosakker hebben we een permacultuur tuin met groenten, fruit en kruiden. Daarvan maken we verschillende Bosakker producten die we met name serveren aan onze Bed and Breakfast gasten. Soms is er echter wat over en bieden we dat aan via deze winkel.

Honing

Bijvoorbeeld de Bosakker honing. De bijen op de Bosakker zijn verdeeld over twee kasten. Ze produceren ongeveer 35-45 kg honing per jaar. Het verschilt natuurlijk per seizoen maar over het algemeen is de honing bloemig van smaak en lekker zoet.

Fruit

Van het fruit van de diverse bomen en struiken die we hebben gepland maken we heerlijke jams en chutneys. Maar ook hebben we bijvoorbeeld zevenblad in de tuin waar we heerlijke pesto van maken. Ingrid bakt af en toe zevenblad pesto brood. Of proef eens onze paardenbloemen jam.

Geartsje is veel te vinden in de tuin en heeft intussen aardig wat ervaring met het biologische telen van groenten en fruit. Het gedachtengoed van de permacultuur is daarbij de basis. Daarnaast gebruikt ze teelt methodes van Frank Anrijs. Mocht je vragen hebben dan kan je Geartsje mailen via info@debosakker.nl.